Buluh Lemang With LOVE

The ROAD of HAPPINESS

Siapalah KITA...

Salam... hari ni terdengar satu luahan. Dari kengkawan jugak tapi tak mengapa. Moga jadi pengajaran utk kita bersama.

Kata2 beliau yang tak sedap didengar [Masuk Universiti ........ low class, budak2 yang masuk U tu memang tak best. ....Saya masuk U ...... dapat belajar ambik ijazah pas tu buat master.... gaji tinggi, jawatan besar, jadi Pengarah, masuk maktab apa ada. Gaji rendah] MasyaAllah....

Moral:
" Pangkat, darjat bukanlah kayu ukur pada kita semua. Yang menjadi ukuran disisi Allah adalah AMALnya. Kita jangan bandingkan kesenangan, kemewahan, perjawatan, pendidikan kita dengan mereka yang tidak berpelung. Jangan sesekali bongkak, bangga diri dengan kelebihan yang Allah pinjamkan. Low class? High Class? apa bezanya? Kalau peribadi mulia jauh kebelakang. Sidiran...memang pedih daripada tempeling (pelempang). Betul kata pepatah LIDAH ITU LEBIH TAJAM DARIPADA MATA PISAU. Semoga Allah menjauhkan kita daripada sifat buruk itu."

9 comments:

Tirana May 12, 2009 at 1:28 AM  

Kebahagiaan dan kejayaan hidup seseorang bukan ditentukan oleh sijil atau degree. Berapa ramai orang yang ada sijil, degree, master dan pHD tidak tenang dan tidak bahagia hidupnya...

hanis May 12, 2009 at 5:02 PM  

riak takbur nya...

Anonymous May 12, 2009 at 9:39 PM  

bebudak zaman sekarang cepat sangat bangga diri....pandang rendah pada org lain.taktau dia rezeki dtg dari mahakuasa...bebila masa boleh tarik balik nikmat diatu.

SiS-lin May 13, 2009 at 8:22 AM  

bersyukur dgn apa yg di kurniakan..
rezki jgn di keji..nnti dh di tarik olehnye..rugi diri sendiri....

Mr. Azman @ Kreuger May 13, 2009 at 8:41 PM  

erm.. biase la.. kadang kadang..
eh bukan kadang kadang.. selalunya
manusia ni bile dah senang... lupe
daratan.. tak kire sape.. mungkin
jugak kite..

semoga Allah menjauhkan sifat bongkak
dari kite, nauzibillah~

Papa-Itam May 15, 2009 at 1:22 AM  

semoga aku tak lupa rumput dibumi

akma May 16, 2009 at 2:41 AM  

ish ishh ishh dasyat tol org yg berkata2 tu..yg baik tu dr Allah,xtkt ke nikmat yg dia dpt tu leh ditarik bile2 masa je..blaja2 la bersyukur..

suesara May 16, 2009 at 10:59 AM  

salam kenalan, pendakian tangga ilmu dengan keikhlasan dan kesungguhan pasti menemui kejayaan dan pengiktirafan walau ia melewati usia. Namun pengiktirafan yang tinggi pasti jatuh berderai diinjak kaki jika salah perhitungan dan keegoan yg infiniti.

lin May 12, 2010 at 5:27 PM  

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室

Rasulullah saw. biasa berdoa: Ya Allah! Aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, kemalasan, sifat pengecut, menyia-nyiakan usia dan dari sifat kikir. Aku juga berlindung kepada-Mu dari siksa kubur dan dari fitnah kehidupan serta kematian

My Blog List

Related Posts with Thumbnails