Buluh Lemang With LOVE

The ROAD of HAPPINESS

In my point of view...


Salam...
Sekiranya anda seorang guru atau bakal menjadi guru atau bercita-cita nak jadi seorang guru ini ada satu pendapat yang yang ingin dikongsi bersama.

Guru...
Bukan senang nak jadi guru
Jangan harap bila jadi guru cuti banyak boleh relax.... (methos je), kecuali guru malas.
Cabaran guru sekarang... wah...boleh tahan
Berhadapan dengan mak bapak budak ....
Ngajar budk pandai (memang tercabar)
Mangajar budak lemah ( 10x tercabar)
Kepuasan seorang guru (bila murid/pelajar ada perubahan, walaupun sdikit)

He..he..

5 comments:

SiS-lin February 16, 2009 at 8:43 AM  

Terima kasih bt guru2 semua..dr kamu lah kita sebagai pelajar mengenal dunia pendidikan dn mnjdkan kita semua seorg murid dn anak yg mmbanggakan....I luv Mt Teacher..

aizatbest February 16, 2009 at 1:50 PM  

tahniah ar kat bro sbab bagi saya, bkn sume orang sanggup jadi guru ni..
pastu lak bile pk balik prangai saya time skola tu,confirm2 ar guru ni org yang slalu besabar.tp bagus ar bro..keep up de gud work

Tirana February 16, 2009 at 6:21 PM  

Jadi cikgu sekarang memang agak mencabar. Kerja guru bukan setakat mendidik anak murid tapi ada kerja2 sampingan... Tapi jadi cikgu mulia tugasnya andainya ikhlas..

Rashid February 17, 2009 at 1:09 AM  

"terima kasih cikgu.."

satu ungkapan yang begitu bermakna sekali. Dengannya akan terasa langkah kaki semakin gagah..

limaumaniss March 1, 2009 at 6:16 PM  

betul2...saya br ngaja tusyen jer...tp dah dapat sikit2 feel cikgu tuh..bukan senang, tapi puas hati kalu prestasi depa meningkat...

Rasulullah saw. biasa berdoa: Ya Allah! Aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, kemalasan, sifat pengecut, menyia-nyiakan usia dan dari sifat kikir. Aku juga berlindung kepada-Mu dari siksa kubur dan dari fitnah kehidupan serta kematian

My Blog List

Related Posts with Thumbnails