Buluh Lemang With LOVE

The ROAD of HAPPINESS

Diari hari ni...


Seawal 7:15 a.m: Keluar umah...ambik angin..panaskan enjin.. Gi kedai Pak Din kat Pasar.. Mee Goreng campur kuew tiau 5, Bungkus... Muhahahaha....

Ni la...jalan kat pekan Tanah Rata...Sekarang dah tak sejuk sgt macam dulu...


8:30 a.m: Selepas sarapan je ngan family kat umah... meninjau pemandangan indah di belakang umah.... turun dari tingkat empat tengok landskap MARDI wah...boleh tahan...Nape tak caye...mai la umah ...





9:00 a.m: Hai nak basuh ke tak ni.... Berdebu, belemoih, berhabuk... Mikir2 cuaca tak nentu ni... ntah ujan ke tak ke.. aku pun tak pasti... tak yah lah...malasssss......





10:00 a.m: He..he.. bawak anak sedara aku jenjalan kat brinchang... Wah...merahnye strawberry... he..he..tak beli pun...







11:00 a.m: Bergambar di SMOKEHOUSE Brinchang... Bergambar lah korang... Malasssss layammmmm.... Pak Cik tunggu kat kete je la...






12:30 p.m: Trutttttt....truttt... handset serbaguna aku berbunyi... Bos lame aku tipon... anak die kena tahan kat WAD Hospital Sultanah Hajah Kalsom, Cameron Highlands... Ni salah sorang.. sekali kena tahan kat wad, bukan sorang tapi 2 orang anaknye kena tahan dalam wad. Sorang 4 bulan (Auni Najihah) dan sorang lagi 7 Tahun (Mohd. Afif) ... Ni gambar Afif...kesian die..


2:00 p.m: Penat gak rombongan aku pagi tadi... Bukan jauh pung...Setakat Brinchang je ngan Tanah Rata je... Pas sembahyang terus....he..he... tidor......... zzzzzzzzzzzz.... kejap je... biasalah cuti2 sesekali....

3:00 p.m: Hujan plak...sedap menyambung tidur ni.....zzzzzzzzzzzzzzz... muhuhahahaha...

5:00 p.m: He..he.. Online jap baca ape2 article, exercise brain sikit....


8:30 p.m: Makan malam di NASHA Restourant kat Brinchang...Pas makan bawak diorang ni pi 'fun fare' kat tapak ekspo brinchang.... Ade sorang akak tu, amboiiiii nengok "eye of cameroon" punya la khusyuk....ahaks...jahat gak aku ni.... Muhuhahahaha.....
* klik gambar utk lebih jelas




11:30 pm: Malam ni aku jaga Asraf... Ha...ha... senang je jage bebudak ni... Dengar cakap, simple, steady, beresssssssss..............





.........................................................................................................................

Setem from Maya... Wonderful, colourful, marvelous, creative, gorgeous,
fantastic, Mr.Lobaloba emmmmm ... thanks Maya...

5 comments:

μάγά November 20, 2008 at 5:12 AM  

terima kasih banyak2 dr...
dah tampal dah dia ye..
cepat nya...
gift2 dari dr maya x publish lagi..
insya'allah.. dalam masa terdekat...
sedapnya tgk buah tu merah jer...
isk2..
sian kat budak2 tu...
tapi yang lucu nya
si kakak tu x perasan dia di perhatikan..
khusyuk betul..

Dr.Araz November 20, 2008 at 10:07 AM  

he...he...takpe2
akak tu khusyuk ngat... maklumlah 1st time kat cameron ada eye of cameron... huhuhuhu
Kami pun tengok gak...

TERA November 20, 2008 at 12:57 PM  

huhu.. trliur tgk strawberry tu la... blh pos tk??

Papa-Itam November 20, 2008 at 2:16 PM  

bestlah cameron highland..teringat waktu pi ladang teh boh...macam nak mati jer waktu naik bas ikut lereng bukit tukan ...

hanis November 21, 2008 at 8:50 AM  

huhu~ tak sampai2 lagi walaupun kita nih anak PAHANG...

Rasulullah saw. biasa berdoa: Ya Allah! Aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, kemalasan, sifat pengecut, menyia-nyiakan usia dan dari sifat kikir. Aku juga berlindung kepada-Mu dari siksa kubur dan dari fitnah kehidupan serta kematian

Content: Buluh Lemang

My Blog List

Related Posts with Thumbnails